تفاوت آزمون GMAT Focus Edition با آزمون GMAT
آزمـون GMAT تضميني
تفاوت آزمون GMAT Focus Edition با آزمون GMAT در محتوا و مدت زمان آزمون و ريپورت نمره آزمون مي باشد.
آزمون GMAT چيست؟
اگر قصد تحصيل در يكي از دانشگاه هاي آمريكا، كانادا و يا اروپا در مقطع كارشناسي ارشد را در رشته هاي تجارتي يا مديريتي مانند اقتصاد، مديريت، حسابداري، MBA و غيره را داريد، بايد در آزمون GAMT شركت كنيد و با كسب نمره ي قبولي در اين آزمون، موفق به اخذ پذيرش تحصيلي در رشته ي مورد نظر خواهيد شد.
آزمون GAMT يا Graduate Management Admission Test يك آزمون بين المللي به زبان انگليسي است و براي پذيرش در رشته هاي MBA و MPA و DBA به صورت هوشمند و كامپيوتري براي ارزيابي توانايي ها و مهارت هاي داوطلبان براي تحصيل در رشته هاي مديريتي و تجارتي برگزار مي شود. آزمون GMAT دانش و مهارت داوطلبان را در رشته هاي رياضي، جبر، هندسه، تجزيه داده و دستور زبان مورد ارزيابي قرار مي دهد.
در مورد برگزاري آزمون GMAT در ايران بايد بدانيد، اين آزمون مانند بسياري از آزمون هاي بين المللي مانند آزمون LSAT، آزمون IMAT و… در ايران برگزار نمي شود و داوطلبان بايد هنگام ثبت نام در آزمون GMAT يكي از مراكز و زمان برگزاري آزمون GMAT را در يكي از كشورهاي همسايه مانند تركيه، امارات و… انتخاب كنند.
ساختار آزمون GMAT
آزمون GMAT يك آزمون تطبيقي و مبتني بر كامپيوتر است. تطبيقي بودن آزمون يعني با توجه به پاسخ شما به هر سوال، پرسش بعدي آسان تر و يا دشوارتر مي شود و عملكرد شما در سوالات بعدي تاثيرگذار است، اگر به سوال پاسخ درست بدهيد سوال بعدي سخت تر و اگر به سوال پاسخ اشتباه بدهيد سوال بعدي آسان تر خواهد بود.
ساختار آزمون GMAT داراي 80 سوال در 4 بخش مي باشد و مدت زمان انجام آن 3 ساعت و 7 دقيقه است. سوالات آزمون GMAT طوري طراحي مي شوند كه روي مهارت هاي كليدي مديريتي و توانايي هاي مورد نظر بيزنس اسكول ها تمركز دارند، همچنين سوالات آزمون GMAT، توسط شوراي پذيرش مديريت تحصيلات طراحي مي شود و سازمان GMAC آزمون را برگزار كرده، نمرات را محاسبه مي كند و به شوراي پذيرش ارائه مي دهد.
در ماه جولاي سال ۲۰۱۷، امكان انتخاب ترتيب بخش هاي آزمون GMAT توسط داوطلبان فراهم شده است و شركت كنندگان مي توانند ترتيب پاسخ دادن به سوالات بخش هاي مختلف آزمون جي مت را خودشان انتخاب كنند.
بخش هاي مختلف آزمون GMAT
آزمون GMAT از چهار بخش اصلي تشكيل شده است:
- نگارش تحليلي يا AWA: در بخش نوشتاري تحليلي يا AWA (Analytical Writing Assessment) داوطلب 30 دقيقه فرصت دارد تا مهارت خود را در نوشتن يك متن تحليلي نشان دهد. بررسي و نمره دهي به آزمون در اين بخش توسط يك كارشناس و يك الگوريتم كامپيوتري انجام مي شود. اين بخش تشريحي بوده و در نمره ي آزمون لحاظ نمي شود. هدف از برگزاري اين بخش از آزمون ارزيابي مهارت داوطلبان در يك تحليل و نقد آن است.
- استدلال يكپارچه يا IR: بخش تحليل يكپارچه (Integrated Reasoning) داراي 12 سوال چند بخشي است و داوطلب 30 دقيقه فرصت دارد تا به سوالات پاسخ دهد. امتياز اين بخش از 1 تا 8 و به صورت يك نمره اي متغير است. اين بخش مهارت داوطلب را در تحليل منابع مختلف اطلاعاتي مثل جدول و نمودار ارزيابي مي كند و شامل چهار بخش تفصير بصري، تحليل دو قسمتي، تحليل جدول و استدلال چند منبعي است.
- استدلال كمي (تحليل اعداد و ارقام و محاسبات رياضي): مهارت تحليل و حل مسائل مختلف رياضي داوطلبان ارزيابي مي شود. براي پاسخ دادن به سوالات اين بخش داوطلبان بايد داراي دانش محاسباتي و جبري باشند. مدت پاسخگويي به اين بخش 62 دقيقه و نمره ي آن بين 0 تا 60 است. اين بخش 31 سوال دارد كه 14 تا 16 سوال آن مهارت داوطلبان را در تحليل داده هاي عددي، جبر، حساب و هندسه ارزيابي مي كند و 16 تا 19 سوال هم مهارت حل مسئله را مي سنجد.
- استدلال كلامي (مهارت تحليل زباني): در بخش استدلال كلامي آزمون GMAT مهارت اصلاح جملات با توجه به اصول نوشتاري زبان انگليسي و مهارت خواندن متون گوناگون پيچيده ارزيابي مي شود. اين بخش داراي 41 سوال 5 گزينه اي است و داوطلبان براي پاسخگويي به سوالات 75 دقيقه فرصت دارند. اين بخش شامل تركيبي از دو نوع سوال چند گزينه اي است.
آزمون GMAT Focus Edition چيست؟
از تاريخ ۱ فوريه ۲۰۲۴ شوراي پذيرش تحصيلات تكميلي مديريت (GMAC) نسخه ي جديدي از آزمون GMAT را جايگزين نسخه قديمي كرد كه GMAT Focus Edition نام دارد.
آزمون GMAT Focus Edition همانند نسخه قديمي GMAT يك آزمون كامپيوتري است كه به صورت حضوري در مراكز معتبر و يا به صورت هوم اديشن و خانگي (آزمون آنلاين GMAT) برگزار مي شود و داوطلبان همانند آزمون GRE آنلاين و تافل IBT هوم اديشن تضميني مي توانند با دسترسي به اينترنت پرسرعت و ساير تجهيزات لازم به صورت آنلاين در آزمون شركت كنند، در واقع آزمون جي مت فوكس به منظور ارزيابي دقيق تر داوطلبان تحصيل در رشته هاي كسب و كار طراحي شده است.
مدت زمان آزمون GMAT Focus Edition نسبت به ورژن قديمي كوتاه تر و سوالات آن وضوح بيشتري دارند و سوالات مربوط به مهارت هاي استدلال انتقادي پيچيده تر از فرمت قديمي طراحي شده است.
جهت كسب موفقيت در كوتاه ترين زمان و دريافت بهترين نتيجه در آزمون هاي ورودي دانشگاه ها مانند آزمون تولك تضميني، آزمون IMAT، آزمون GMAT، آزمون GRE، آزمون LSAT و… از كارشناسان شركت مهاجرتي هومان ويزا كاملترين مشاوره را دريافت كنيد.
ساختار آزمون GMAT Focus Edition
ساختار آزمون جيمت فوكس شامل سه بخش و ۶۴ سوال مي شود و ترتيب پاسخ دادن به بخش هاي مختلف بر عهده ي داوطلب است و مدت زمان انجام آزمون 2 ساعت و 15 دقيقه است و مدت زمان پاسخگويي به هر بخش 45 دقيقه مي باشد و 10 دقيقه نيز براي استراحت در نظر گرفته شده است.
بخش هاي مختلف آزمون GMAT Focus شامل:
- استدلال كمي (Quantitative Reasoning)
- استدلال كلامي (Verbal Reasoning)
- بينش داده (Data Insight)
آزمونت GMAT و آزمون GMAT Focus مانند آزمون GRE تضميني به زبان انگليسي برگزار مي شود و داوطلباني كه مي خواهند در آزمون GMAT Focus Edition شركت كنند بايد سطح مهارت زبان انگليسي آنها حداقل سطح B2 معادل نمره 5.5 در آزمون آيلتس (يا نمره 46 تا 59 تافل) و يا سطح C1 كه معادل نمره 7.5 تا 8 در آيلتس (يا نمره 102 تا 114 در تافل تضميني) است را داشته باشند، البته بهتر است در سطح C1 باشيد، چرا كه ممكن است در سطح B2 سوالات را به درستي متوجه نشويد.
بخش هاي آزمون GMAT Focus Edition
- بخش استدلال كمي: بخش استدلال كمي (Quantitative Reasoning) شامل 21 سوال است و مدت زمان انجام آن 45 دقيقه مي بايد. اين بخش مهارت هاي رياضي و تفكر كمي مانند محاسبه، تفسير داده ها، تجزيه و تحليل مشكلات رياضي و انجام عمليات محاسباتي پيچيده و… را ارزيابي مي كند و براي پاسخ دادن به سوالات اين بخش نمي توانيد از ماشين حساب استفاده كنيد.
- بخش استدلال كلامي: بخش استدلال كلامي (Verbal Reasoning) شامل 23 سوال است و مدت زمان انجام آن 45 دقيقه مي باشد و سوالات اين بخش مهارت هاي زباني و تفكر تحليلي را كه شامل مهارت خواندن، تفسير متون، تشخيص اشتباهات گرامري و استفاده از زبان به طور صحيح، تفكر تحليلي و تفسير اطلاعات است را ارزيابي مي كند. سوالات استدلال انتقادي توانايي داوطلب در ايجاد استدلال، ارزيابي استدلال ها و تدوين يا ارزيابي يك برنامه عملي را مورد سنجش قرار مي دهد.
- بخش بينش داده: بخش بينش داده (Data Insight) شامل 20 سوال است و مدت زمان انجام آن 45 دقيقه مي باشد. سوالات اين بخش جهت ارزيابي توانايي تجزيه و تحليل داده ها و استخراج اطلاعات مفيد و سواد ديجيتال طراحي شده است و شامل مهارت هاي مديريت و تحليل داده ها، آمار و احتمال، تفسير نمودارها و گراف ها مي باشد. براي پاسخ دادن به سوالات اين بخش بايد داده ها را به طور منطقي تفسير كنيد و نتايج و استنباط هاي قابل اعتمادي از آنها بگيريد و براي پاسخ دادن نياز به دانش رياضي، تجزيه و تحليل داده ها، استدلال كلامي يا هر داشته باشيد.
نمره دهي آزمون GMAT
همان طور كه گفته شد آزمون GMAT داراي 4 بخش است، نمره ي هر بخش به طور جداگانه محاسبه و ارائه مي شود و در نهايت داوطلبان يك نمره ي كلي از آزمون دريافت مي كنند كه اين نمره فقط براساس بخش هاي استدلال كلامي و استدلال كمي است. همچنين داوطلبان يك رتبه براساس درصد نيز دريافت مي كنند كه عملكرد آنها را با ساير داوطلبان در سال هاي قبل مقايسه مي كند، اما بايد بدانيد براي اپلاي تحصيلي نمره اي كه براي دانشگاه ها اهميت دارد، نمره كل آزمون GMAT است و اين نمره 5 سال اعتبار دارد و دانشگاه ها تا 5 سال مدرك اين آزمون را براي اپلاي تحصيلي مي پذيرند و پس از 5 سال اعتبار آزمون GMAT منقضي مي شود.
سيستم نمره دهي در آزمون GMAT به اين صورت است كه به داوطلبان در اين آزمون نمره اي از 200 تا 800 داده مي شود. نمره ي كل آزمون از محاسبه نمرات بخش هاي استدلال كمي و استدلال كلامي به دست مي آيد و نمره بخش هاي استدلال يكپارچه و رايتينگ تحليلي در نمره كل آزمون تاثيري ندارند.
همچنين آزمون GMAT Focus Edition از 205 تا 805 نمره دارد و شما مي توانيد تا 48 ساعت پس از برگزاري آزمون، ريپورت نمره را به 5 دانشگاه به صورت رايگان ارسال كنيد. همان طور كه مي دانيد اين آزمون نمره رد يا قبولي ندارد و حداقل نمره قبولي از سوي دانشگاه مقصد تعيين مي شود، اما به طور كلي نمره 710 براي اين آزمون نمره خوبي محسوب مي شود و هر چه نمره بالاتري در آزمون كسب كنيد شانس بالاتري براي اخذ پذيرش تحصيلي از دانشگاه خواهيد داشت.
در گزارش و ريپورت نمره آزمون GMAT در فرمت قديمي نمره تمام آزمون هاي جي مت كه در طول 5 سال شركت كرده بوديد درج مي شد، اما در ريپورت نمره جي مت فوكس فقط نمره يك آزمون درج مي شود و نمرات آزمون هاي قبلي در آن ثبت نمي شود.
تفاوت هاي GMAT Focus با GMAT كلاسيك
آزمون GMAT Focus Edition نسخه ي جديد آزمون GMAT است و از فوريه 2024 جايگزين نسخه كلاسيك جي مت شده است. آزمون جي مت فوكس از نظر محتوا و مدت زمان با نسخه قديمي آزمون جي مت متفاوت است. نسخه GMAT Focus داراي بخش ها و سوالات كمتر است و به داوطلبان اين امكان را مي دهد كه بتوانند پاسخ هاي خود را ويرايش كنند و انجام اين آزمون استرس و خستگي كمتري در داوطلبان ايجاد مي كند.
آزمون GMAT Focus Edition توانايي مهارت هاي استدلال كمي و استدلال كلامي داوطلبان را ارزيابي مي كند، اما نسبت به آزمون قديمي GMAT تاكيد بيشتري بر مهارت هاي استدلال مرتبه بالاتر به خصوص در بخش استدلال كلامي دارد و اين تغييرات در آزمون جي مت نشان دهنده نيازهاي در حال تحول دانشگاه هاي بازرگاني و مدارس كسب و كار و كارفرمايان است.
تفاوت هاي آزمون GMAT Focus Edition با آزمون GMAT شامل:
- تفاوت در ساختار و مدت زمان آزمون
- تفاوت در بخش هاي مختلف آزمون
- تفاوت در امكان ويرايش سوالات
- تفاوت در نمره دهي آزمون
- تفاوت در ريپورت نمره آزمون
تفاوت در ساختار و مدت زمان GMAT
مهم ترين تغيير GMAT Focus Edition مربوط به محتوا و مدت زمان آزمون است. آزمون GMAT قديمي داراي چهار بخش استدلال كمي، استدلال كلامي، ارزيابي نوشتار تحليلي (AWA) و استدلال يكپارچه (IR) است و شامل 80 سوال مي باشد، اما آزمون GMAT Focus داراي سه بخش و 64 سوال است و بخش نوشتار تحليلي (AWA) حذف شده است و مدت زمان آزمون GMAT قديمي از 3 ساعت و 7 دقيقه به 2 ساعت و 15 دقيقه تغيير كرد و نسخه ي جديد آزمون داراي سه بخش 45 دقيقه اي است.
تفاوت در بخش هاي GMAT
در بخش هاي مختلف آزمون جي مت در فرمت جديد تعداد سوالات تغيير كرده اند. تغيير در بخش هاي مختلف آزمون به صورت زير مي باشد:
- تغيير در بخش بينش داده ها: اين بخش شامل 20 سوال است. در آزمون جي مت فوكس يك بخش پيشرفته به بينش داده ها اضافه شده است. بخش جديد جهت ارزيابي مهارت تجزيه و تحليل داده ها و تفسير اضافه شده است. اين بخش با ادغام هر دو استدلال يكپارچه و انواع سوال كفايت داده ها، ابعاد سواد ديجيتالي و داده هاي تازه كاليبره شده را ارزيابي مي كند.
- تغيير در بخش استدلال كلامي: در بخش استدلال كلامي سوالات تصحيح جمله حذف شده است و فقط خواندن درك مطلب و سوالات استدلال انتقادي ارائه مي شود. تعداد سوالات اين بخش از 36 سوال به 23 سوال تغيير كرده است.
- تغيير در بخش استدلال كمي: در بخش استدلال كمي فقط سوالات حل مسئله ارائه مي شود و سوالات كفايت داده ها به بخش بينش داده هاي جديد اضافه و بخش هندسه نيز حذف شده است و به جاي آن روي موضوع حسابي و جبر تمركز بيشتري شده است و اين بخش 21 سوال دارد.
تفاوت در ويرايش سوالات GMAT
در آزمون GMAT كلاسيك امكان بررسي و ويرايش پاسخ ها وجود نداشت و شما نمي توانستيد پاسخ هاي خود را تغيير بدهيد، اما در GMAT Focus گزينه ويرايش پاسخ ها در دسترس است و شما مي توانيد در هر بخش حداكثر 3 مرتبه پاسخ خود را تغيير بدهيد.
تفاوت در نمره دهي GMAT
در سيستم نمره دهي در آزمون GMAT كلاسيك نتيجه آزمون از 200 تا 800 نمره دارد و براي اينكه بتوانيد پذيرش تحصيلي از دانشگاه دريافت كنيد بايد موفق به كسب حداقل نمره 550 و بالاتر شود و براي دريافت پذيرش تحصيلي از دانشگاه هاي معتبر آمريكا و كانادا بايد حداقل نمره 700 را كسب كنيد، اما آزمون GMAT Focus از 205 تا 805 نمره دارد و براي اخذ پذيرش تحصيلي بايد حداقل نمره 710 را كسب كنيد. آزمون GMAT در هر دو فرمت جديد و كلاسيك نمره رد يا قبولي ندارد و حداقل نمره قابل قبول از سوي دانشگاه مقصد تعيين مي شود.
تفاوت در ريپورت نمره GMAT
در نسخه ي جديد آزمون GMAT تغييراتي نيز در ريپورت آزمون ايجاد شده است. در گزارش و ريپورت نمره آزمون GMAT كلاسيك اگر داوطلب بيشتر از يك مرتبه در آزمون شركت مي كرد، تمام نمراتي كه داوطلب در طول 5 سال كسب كرده بود در ريپورت نمره درج مي شود و تمام نمرات آزمون GMAT به دانشگاه ارسال مي شد، اما در ريپورت آزمونGMAT Focus فقط نمره آخرين آزمون درج مي شود و نمرات آزمون هاي قبلي در ريپورت نمره ثبت نمي شود.
جهت پرداخت هزينه آزمون GMAT و ساير آزمون هاي بين المللي از جمله آزمون OET تضميني، تافل (تافل IBT و تافل هوم اديشن)، آزمون ناتي (NAATI)، آيلتس، آزمون هاي زبان كمبريج، دولينگو تضميني و… مي توانيد از خدمات پرداخت ارزي شركت مهاجرتي هومان ويزا استفاده كنيد.
ووچـر آزمون GMAT مانند ووچر آزمون تافل و ساير آزمون هاي زبان بين المللي از طريق كارت هاي ارزي اعتباري قابل خريد مي باشد ، متقاضيان مي توانند در ارتباط با كارشناسان شركت مهاجرتي هومان ويزا ضمن دريافت مشـاوره رايگان درباره شرايط و مراحل نحوه خريد ووچر آزمون GMAT، در كوتاه ترين زمان مناسبترين نتيجه را كسب نمايند.
از مطالعه مقاله فوق مي توان نتيجه گرفت
جهت كسب موفقيت تضميني در آزمون هاي زبان ويژه مهاجرت شغلي و تحصيلي قدم اول استفاده از مشـاوره هاي تخصصي و تمـاس با كارشناسان شركت مهاجرتي هومان ويزا براي تهيه و خريد اكانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و كسب مهارت هاي مورد نياز در اين آزمون ها مي باشد.
مهاجرت تحصيلي موفق نيازمند دريافت آخرين اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جايگاه شغلي و يا مقصد مورد نظر است، متقاضيان با مشاوره از كارشناسان شركت مهاجرتي هومان ويزا مي توانند از دانش به روز در اين باره بهره مند شوند.
لينك هاي كاربردي شركت مهاجرتي هومان ويزا
برچسب: شركت مهاجرتي هومان ويزا،